2013. május 20., hétfő

Epres túró torta


Epres túró torta

A minap láttam valahol valami hasonlót, és gondoltam ilyesmi jó lenne Apósom 60.szülinapjára. Jó döntés volt, még a szája is tátva maradt a látványtól.

Hozzávalók:

Piskóta:
  • 3 tojás
  • 9 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
A tojásokat a cukorral felvertem robotgéppel majd lassan hozzákevertem az átszitált kakaós lisztet. Kibélelt 26-os tortaformába raktam és kb.180 fokra előmelegített sütőbe tettem kb 30-40 percre.


Krém:
  • 500 ml habtejszín
  • 500 gr túró
  • 2 cs habfixáló
  • 2 cs vanilíás cukor
  • 1 cs lapzselatin (6 lapos)
  • cukor ízlés szerint
  • kb. 500 gr eper kisebb is jó
A túrót egy kis tejszínnel, a vanilíás cukorral és ízlés szerint cukorral kikeverem robotgéppel és keverek bele eper darabokat is. A tejszínt a fixálóval felverem és a túróhoz keverem óvatosan. A zselatint az útmutató szerint elkészítem és a krémhez keverem.


A krém felét a kihűlt piskótára kenem majd epret szeletelek rá és ismét krémet.

Díszítés:
  • kb.25 db szép nagyobb eper
  • fél tábla jó minőségű étcsokoládé
A tetejére szépen elrendezem a félbevágott epreket, a közepére egy egészet és meglocsolom olvasztott csokival. Most a legnehezebb jön 3-4 órára hűtőbe teszem, de akár egy éjszakára is. Persze, ha kibírja addig...







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése