Epres túró torta
A minap láttam valahol valami hasonlót, és gondoltam ilyesmi jó lenne Apósom 60.szülinapjára. Jó döntés volt, még a szája is tátva maradt a látványtól.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 tojás
- 9 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
A tojásokat a cukorral felvertem robotgéppel majd lassan hozzákevertem az átszitált kakaós lisztet. Kibélelt 26-os tortaformába raktam és kb.180 fokra előmelegített sütőbe tettem kb 30-40 percre.
Krém:
- 500 ml habtejszín
- 500 gr túró
- 2 cs habfixáló
- 2 cs vanilíás cukor
- 1 cs lapzselatin (6 lapos)
- cukor ízlés szerint
- kb. 500 gr eper kisebb is jó
A túrót egy kis tejszínnel, a vanilíás cukorral és ízlés szerint cukorral kikeverem robotgéppel és keverek bele eper darabokat is. A tejszínt a fixálóval felverem és a túróhoz keverem óvatosan. A zselatint az útmutató szerint elkészítem és a krémhez keverem.
A krém felét a kihűlt piskótára kenem majd epret szeletelek rá és ismét krémet.
Díszítés:
- kb.25 db szép nagyobb eper
- fél tábla jó minőségű étcsokoládé
A tetejére szépen elrendezem a félbevágott epreket, a közepére egy egészet és meglocsolom olvasztott csokival. Most a legnehezebb jön 3-4 órára hűtőbe teszem, de akár egy éjszakára is. Persze, ha kibírja addig...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése