Kalács gazdagon
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér tönköly liszt
- 1 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 tk cukor
- 2 tojás
- 5 dkg olvasztott vaj/margarin
- 1 tasak élesztő
A hozzávalókból bedagasztom a tésztát, az olvasztott vajat a vége felé dagasztom bele. Kb 45 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán kb 2 mm vastag téglalapra nyújtom.
Töltelék:
- 5 dkg olv. vaj
- csoki apróra törve
- apróra vágott aszalt áfonya és sárgabarack
A vajjal megkenem a tésztát majd a csokival és aszalt gyümölccsel megszórom. Feltekerem és kb 5 cm-es darabokra vágom. Az így kapott kalácskákat besorakoztatom a sütőedénybe.
Volt még itthon cukrozott mandula, ezzel is megszórtam. Kelesztettem bő fél órát majd 180 fokra előmelegített gőzös sütőbe dugtam kb 40 percre.
Mikor kivettem még melegen megöntöztem vaníliás tejjel, hogy puha maradjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése