Flinstone szelet tepsis burgonyával és salátával
Hozzávalók:
Flinstone szelet:
- egy méretes bőrös comb szelet
- fokhagyma
- házi sertés zsír
- fokhagymás pecsenye fűszerkeverék
- sör
- só
- bors
A húsit sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a pecsenye fűszerkeverékkel, majd zsírral kikent sütőtálba tesszük. Megtűzdeljük fokhagymával és meglocsoljuk sörrel. Letakarjuk alufóliával és kb 180 fokos sütőben pároljuk míg megpuhul (kb 2 óra), majd pirosra sütjük.
Tepsis burgonya:
A burgonyát meghámozzuk és nem túl kicsi gerezdekre vágjuk. Sütőtálba szórjuk sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olajjal. Jól átforgatjuk, letakarjuk alufóliával, majd kb 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Ha megpuhult fólia nélkül pirítjuk egy kicsit.
Saláta:
- sárgarépa
- kínai kel
- hagyma, lila hagyma
- tejföl
- kefir
- mustár
- só, bors
A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a kelt szeletekre vágjuk, így szét esik. A hagymákat vékony fél szeletekre vágjuk. Egy pohár kefirt, egy pohár tejfölt 1-2 teáskanál mustárral kikeverünk, sózzuk, borsozzuk és a salátára öntjük, majd jól összeforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése