2013. április 7., vasárnap

Húsvéti töltött kenyér


Húsvéti töltött kenyér

Hozzávalók:

Kenyér tészta:
  • 30 dkg BL80
  • 20 dkg Tk tönköly liszt
  • 2 ek burgonyapehely
  • 3 ek búzakorpa
  • 1 tasak élesztő
  • ízlés szerint magok és medvehagyma is rakhatók (én raktam)
  • víz
  • 1 tojás a kenéshez
Töltelék:
  • főtt sonka (a nyerstől nagyon sós lenne)
  • főtt tojás
  • paprika krém (nekem Anyósom rakott el, így ezt használom)
A kenyér tésztát bedagasztom és 2*30 percet kelesztem. Ha megkelt két részre vágom. Az egyiket veszem és téglalapra nyújtom, majd gondolatban (késsel be szoktam karcolni) 3 részre osztom hosszában. Így 3 oszlopot kapok, a középsőt megkenem a paprika krémmel és rárakom a sonkát, tojást. A két szélét késsel srégen bevagdalom majdnem a középső széléig. ( Ígérem legközelebb csinálok fázis fotókat, de egyedül voltam itthon és nagy volt a rohanás.) Az így kapott csíkokat szépen elkezdem egymásra fektetni a tölteléken. A másikkal is így járok el, de akár kenyérnek is süthetem.


Bélelt sütőtepsire rakom-ami nem könnyű feladat- és kelesztem még kb 30 percet. Előmelegítem a sütőt 180 fokra és gőzösítem is. A kenyeret megkenem tojással és mehet is a sütőbe kb 40-50 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése