2013. április 7., vasárnap

Zabpelyhes keksz


Zabpelyhes keksz

Karácsonyi ajándéknak csináltam ilyen kekszet, amit szintén Limara oldaláról vettem, bár egy kicsit módosult mert nem volt mindenem.

Hozzávalók:
  • 110 gr puha vaj/margarin
  • 1/2 csésze barnacukor (80gr)
  • 1/2 csésze reszelt alma
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 ek méz
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1,5 csésze zabpehely (150gr)
  • 3/4 csésze tönköly liszt ( én tk raktam)
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 csésze aszalt gyümölcs vegyesen és mazsola
  • 1/2 csésze durvára tört dió vagy/és mogyoró
Kimértem és összekevertem a száraz alapanyagokat. A puha vajat és a barnacukrot mixerrel alaposan kihabosítottam, majd hozzáadtam a tojást és rövid ideig tovább kevertem. Ezután ment bele az almapüré, a vanilíás cukor és a méz. Egy fakanállal hozzákevertem a szárazanyagokat, majd a masszát 2 órára-akár egy éjszakára is- a hűtőbe tettem. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A masszából kb 4-5 cm átmérőjű golyókat formáztam vizes kézzel, bélelt tepsire tettem és vizes kézzel lelapítottam. Kb 14 perc alatt sült készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése