2013. február 16., szombat

Almás finomság



Almás finomság


Ha van otthon néhány alma, tojás, cukor és egy ici-pici fahéj, akkor hajrá finomságra fel!!!


Hozzávalók:
  • 3-4 közepes alma
  • fahéj
  • 3 tojás
  • 9 dkg liszt
  • 9 dkg cukor
  • 1-2 ek cukor, ha nem édes az alma

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és vékony cikkekre vágjuk. Egy sütőtál alját nagyon vékonyan kikenjük vajjal/margarinnal és beleszórjuk az almákat. Meghintjük ízlés szerint fahéjjal és cukorral.
A tojásból, lisztből, cukorból piskótatésztát készítünk. A tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd óvatosan beleforgatjuk adagonként a lisztet.
Ezt a masszát elkenjük az almán, nem baj ha nem fedi be.
180 fokos előmelegített sütőbe dugjuk kb 30 percig. Menetközben nézzünk tűpróbát.
Tálalásnál tejszínhabbal díszíthetjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése