2013. február 17., vasárnap

Update-et kedvelőknek



Update-et kedvelőknek
 

Nem vagyok fan, de szeretek kísérletezni. Megsült, elfogyott, de az én gyomrom a mi kenyerünkért rajong még mindig

Hozzávalók:
  • 300 gr MM liszt (ami nem kevert)
  • 200 gr Graham liszt (ez alapjáraton is 2-es kódú)
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 2 tk só
  • kb 3-4 dl víz
  • ízlés szerint magok (len, napraforgó, tök)
Azért választottam a Graham lisztet, mert az MM nagyon sűrű, finomra őrölt liszt, a Graham pedig elég durvára van őrölve, így lazít rajt egy kicsit. Akinek van BL80-as, az kiválthat a Graham-ból úgy 50-100 gr-ot.
A liszteket nagyon alaposan összekeverem, hozzáadom a sót és élesztőt és ezekkel is összekeverem. Folyamatosan adagolom hozzá a vizet, elég sokat felvesz. Közepesen lágy tésztát dagasztok belőle, majd letakarva hagyom duplájára kelni. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrom, formázom és bevágom néhány helyen.
Egy kacsa sütőt vagy jénait kibélelek sütőpapírral, a lényeg, hogy legyen teteje. Ebbe teszem a tésztát és hagyom kelni még úgy 30 percet. Közben előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A kenyérkét alaposan megsimogatom vizes kézzel, lefedem a tetővel és így rakom a sütőbe 45 percre, majd hagyom még 15 percig fedő nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése