Update-et kedvelőknek
Nem vagyok fan, de szeretek kísérletezni. Megsült, elfogyott, de az én gyomrom a mi kenyerünkért rajong még mindig
Hozzávalók:
- 300 gr MM liszt (ami nem kevert)
- 200 gr Graham liszt (ez alapjáraton is 2-es kódú)
- 1 tasak szárított élesztő
- 2 tk só
- kb 3-4 dl víz
- ízlés szerint magok (len, napraforgó, tök)
A liszteket nagyon alaposan összekeverem, hozzáadom a sót és élesztőt és ezekkel is összekeverem. Folyamatosan adagolom hozzá a vizet, elég sokat felvesz. Közepesen lágy tésztát dagasztok belőle, majd letakarva hagyom duplájára kelni. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrom, formázom és bevágom néhány helyen.
Egy kacsa sütőt vagy jénait kibélelek sütőpapírral, a lényeg, hogy legyen teteje. Ebbe teszem a tésztát és hagyom kelni még úgy 30 percet. Közben előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A kenyérkét alaposan megsimogatom vizes kézzel, lefedem a tetővel és így rakom a sütőbe 45 percre, majd hagyom még 15 percig fedő nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése