Focaccia 1.
Hozzávalók:
- 500gr BL80 kenyér liszt
- 1 tasak száraz élesztő
- 8 ml olivaolaj
- kb 300ml langyos víz
- 2 tk só
A liszttel elkeverjük az élesztőt és a sót, majd hozzáöntjük az olajat és fokozatosan annyi vizet amennyit felvesz, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarva hagyjuk duplájára kelni, ez kb 45-60 perc. Ha megkelt tepsi formára nyújtjuk, ellapogatjuk az újbegyeinkkel.
A feltét szinte bármi lehet, ezen épp olivaolajban eltett medvehagymát kentem el-Anyósomnak köszönhetően- paprikás szalámit, szalonnát, lilahagymát és francia sajtokat-Apukámnak köszönhetően-tettem. Bedugtam a kb 200 fokra előmelegített sütőbe míg meg nem pirult. Mikor kivettük locsoljuk meg olivaolajjal.
Nagyon gyors és hihetetlenül finom!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése