2013. február 16., szombat

Focaccia 1.


Focaccia 1.


Hozzávalók:
  • 500gr BL80 kenyér liszt
  • 1 tasak száraz élesztő
  • 8 ml olivaolaj
  • kb 300ml langyos víz
  • 2 tk só

A liszttel elkeverjük az élesztőt és a sót, majd hozzáöntjük az olajat és fokozatosan annyi vizet amennyit felvesz, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarva hagyjuk duplájára kelni, ez kb 45-60 perc. Ha megkelt tepsi formára nyújtjuk, ellapogatjuk az újbegyeinkkel.
A feltét szinte bármi lehet, ezen épp olivaolajban eltett medvehagymát kentem el-Anyósomnak köszönhetően- paprikás szalámit, szalonnát, lilahagymát és francia sajtokat-Apukámnak köszönhetően-tettem. Bedugtam a kb 200 fokra előmelegített sütőbe míg meg nem pirult. Mikor kivettük locsoljuk meg olivaolajjal.
Nagyon gyors és hihetetlenül finom!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése