2013. február 16., szombat

Citromos túrótorta piskóta alappal



Citromos túrótorta piskóta alappal


Hozzávalók: 
Piskóta:
  • 3 tojás
  • 9 dkg liszt (ha kakaósat szeretnénk néhány dekát cseréljünk ki kakaóporra)
  • 9dkg cukor
Krém:
  • 50 dkg túró
  • 2 citrom lve és reszelt héja
  • 2-2,5 dl tejszín
  • 1 tasak zselatin vagy színtelen tortazselé
  • 15 dkg porcukor
A piskótához kimérjük a lisztet és a kakaót, majd átszitáljuk. A cukrot egy nagyobb tálba mérjük és ráütjük a tojásokat, majd robotgéppel szép habosra verjük, ez kb 10-15 perc. Ha kész belekeverjük kis adagonként a lisztet. A 26-os tortaformát előkészítjük. Én vajjal/margarinnal szoktam az oldalát bekenni így megáll rajta a sütőpapír, az aljára is rakjunk mindenképp, könnyebb kivenni a formából. kb 180-190 fokosra előmelegített sütőbe dugjuk, úgy jó 30-40 percre. Az első 10 percben soha ne nyíssuk ki a sütőt!!! Ha kész hagyjuk a formában, mert így fog rámenni a krém.
A krémhez a túrót elkeverjük a cukor 2/3-ával és a reszelt citromhéjjal, természetesen előtte jól megmossuk. A tejszínt a maradék cukorral jó keményre felverjük. A kifacsart citromléhez hozzáadjuk a zselatint és megmelegítjük, hogy elolvadjon benne, ne forraljuk! Ezek után a túróhoz keverjük a zselét és a tejszínt is és a piskótára öntjük, szépen elegyengetjük. Hűtőbe dugjuk bő 2-3 órára, akár egy éjszakára is.
Tálalás/szállítás/átadás előtt vékony citromkarikákkal díszítjük!!!
Nagyon frissítő finomság!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése