Citromos túrótorta piskóta alappal
Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 tojás
- 9 dkg liszt (ha kakaósat szeretnénk néhány dekát cseréljünk ki kakaóporra)
- 9dkg cukor
- 50 dkg túró
- 2 citrom lve és reszelt héja
- 2-2,5 dl tejszín
- 1 tasak zselatin vagy színtelen tortazselé
- 15 dkg porcukor
A krémhez a túrót elkeverjük a cukor 2/3-ával és a reszelt citromhéjjal, természetesen előtte jól megmossuk. A tejszínt a maradék cukorral jó keményre felverjük. A kifacsart citromléhez hozzáadjuk a zselatint és megmelegítjük, hogy elolvadjon benne, ne forraljuk! Ezek után a túróhoz keverjük a zselét és a tejszínt is és a piskótára öntjük, szépen elegyengetjük. Hűtőbe dugjuk bő 2-3 órára, akár egy éjszakára is.
Tálalás/szállítás/átadás előtt vékony citromkarikákkal díszítjük!!!
Nagyon frissítő finomság!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése