2013. február 20., szerda

Sütőtökös rozskenyér

 
 
Sütőtökös rozskenyér


Hozzávalók:
  • 300 gr BL80 kenyérliszt
  • 200 gr Bio Tk rozsliszt
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 2 tk só
  • 100 gr sütőtökpüré
  • 2 ek burgonyapehely
  • 2 ek kefir
  • kb 2-2,5 dl víz
  • tökmag

Kimérjük a liszteket és elkeverjük a sóval, élesztővel és a tökmaggal. Hozzáadjuk a sütőtökpürét és kefirt, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, amennyit felvesz. Hagyjuk kelni 2 órát, félidőben átgyúrjuk. Miután megkelt megint átgyúrjuk, formázzuk, bevágjuk és bélelt jénaiba vagy kacsasütőbe tesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, addig kelesztjük még a tésztát kb 30-40 percig. Lekenjük vízzel, megszórjuk tökmaggal, lefedjük és mehet a sütőbe 40 percig fedővel és még kb 15 percig nélküle.
Miután kivettük rácsra tesszük hűlni, meglocsoljuk vízzel és hallgatjuk ahogy beszélget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése