Sütőtökös rozskenyér
Hozzávalók:
- 300 gr BL80 kenyérliszt
- 200 gr Bio Tk rozsliszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 2 tk só
- 100 gr sütőtökpüré
- 2 ek burgonyapehely
- 2 ek kefir
- kb 2-2,5 dl víz
- tökmag
Kimérjük a liszteket és elkeverjük a sóval, élesztővel és a tökmaggal. Hozzáadjuk a sütőtökpürét és kefirt, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, amennyit felvesz. Hagyjuk kelni 2 órát, félidőben átgyúrjuk. Miután megkelt megint átgyúrjuk, formázzuk, bevágjuk és bélelt jénaiba vagy kacsasütőbe tesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, addig kelesztjük még a tésztát kb 30-40 percig. Lekenjük vízzel, megszórjuk tökmaggal, lefedjük és mehet a sütőbe 40 percig fedővel és még kb 15 percig nélküle.
Miután kivettük rácsra tesszük hűlni, meglocsoljuk vízzel és hallgatjuk ahogy beszélget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése