2013. február 16., szombat

Házimüzli



Házimüzli

Hozzávalók:
  • 1 dl olaj
  • 2 dl méz
  • 500 gr zabpehely (ha lehet apró)
  • mazsola
  • aszalt gyümölcsök apróra vágva ízlés szerint
  • mogyoró vagy dió
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Egy kisebb lábasban összemelegítjük az olajat a mézzel, hogy egynemű legyen. A zabpelyhet egy nagyobb tálba öntjük és ráöntjük a mézet, majd jól összekeverjük, hogy mindenhol befedje.
Sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk egy rétegben- ez a mennyiség két sütésnyi- és aranybarnára sütjük kb 18-20 perc alatt. Sütés közben érdemes átforgatni néhányszor.
Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a saját ízlésünk szerint aszalt gyümivel, mogyoróval stb.
Hetekig eláll, joghurttal isteni finom reggeli!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése