2013. február 17., vasárnap

Focaccia 2.



Focaccia 2.

Mivel én elég sokszor sütök focacciat, így arra gondoltam egészségesebbé teszem egy kicsit. A kenyérliszt egy részét kicseréltem tk.tönkölylisztre, a tészta állagra ugyanolyan lett, egy kicsit több vizet vett fel. A sütési idő is azonos az eredetivel. Elkészült és kíváncsian vártam családom reakcióját, mely valahogy így hangzott: hmmmmm....


Hozzávalók:
  • 350 gr kenyérliszt BL80
  • 150 gr Bio Tk.tönkölyliszt
  • kb 3,5-4 dl víz
  • 2 tk só
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 4 ek olivaolaj
A liszteket a sóval, élesztővel elkevertem, majd hozzáadtam az olajat és fokozatosan a vizet. Közepesen lágy tésztát dagasztottam és letakarva hagytam duplájára kelni. Tepsiformára nyújtottam lisztezett deszkán és átraktam a bélelt tepsire.

Feltét:
  • olivaolaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db főtt tojás
  • egy darabka póréhagyma
  • paprikás szalámi
  • házi kolbász
  • francia sajt (Édesapámnak köszönhetően)
A fokhagymát belenyomtam egy kevés olivaolajba, ezzel kentem meg a tésztát, majd rászórtam a többi hozzávalót is.
Kb 200 fokra előmelegített sütőbe kb 20 perc alatt szép pírosra sütöttem. A fokhagymás olaj egy kicsit többre sikerült, így nem locsoltam már meg miután kivettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése