Focaccia 2.
Mivel én elég sokszor sütök focacciat, így arra gondoltam egészségesebbé teszem egy kicsit. A kenyérliszt egy részét kicseréltem tk.tönkölylisztre, a tészta állagra ugyanolyan lett, egy kicsit több vizet vett fel. A sütési idő is azonos az eredetivel. Elkészült és kíváncsian vártam családom reakcióját, mely valahogy így hangzott: hmmmmm....
Hozzávalók:
- 350 gr kenyérliszt BL80
- 150 gr Bio Tk.tönkölyliszt
- kb 3,5-4 dl víz
- 2 tk só
- 1 tasak szárított élesztő
- 4 ek olivaolaj
Feltét:
- olivaolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 db főtt tojás
- egy darabka póréhagyma
- paprikás szalámi
- házi kolbász
- francia sajt (Édesapámnak köszönhetően)
Kb 200 fokra előmelegített sütőbe kb 20 perc alatt szép pírosra sütöttem. A fokhagymás olaj egy kicsit többre sikerült, így nem locsoltam már meg miután kivettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése