Rózsabriós
Hozzávalók:
- 50 dkg Bio finomliszt BL 55
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 3 db tojás sárgája
- házi sárgabarack lekvár
- csipet só
- 1 tojás a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
A "pogácsákat" szépen egymás után hozzáillesztem a bimbóhoz.
Ha elkészült a rózsa a muffin formába teszem.
Mikor mindegyik elkészült lekenem tojással és kelesztem még 30-40 percet. Újra lekenem, megszórom porcukorral és 200 fokos sütőbe teszem kb 20 percre.
Az eredeti recept szerint 8 rózsa jön ki a tésztából, nekem a fél tésztából 6 rózsa lett.
A tészta másik feléből diós-almadzsemes batyut csináltam. Kinyújtottam a tésztát, négyzetekre vágtam, mindegyik közepébe dzsemet tettem és batyut csináltam belőle. Lekentem tojással és kb 15-20 perc alatt megsütöttem.
Nagyon ügyes vagy! Szépek lettek!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Tőled meg Főleg!!! :-)
VálaszTörlés