Mini hot-dog
Hozzávalók:
- 60 dkg Bio finomliszt BL55
- 40 dkg Bio Tk. tönkölyliszt
- kb 1/2 l tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 ek só
- 1/2 ek cukor
- 2 dl olaj
- virsli
- sajt
- 1 tojás a kenéshez
Az élesztőt egy kb fél bögre langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk. Kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sót a cukrot, összekeverjük. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat, majd fokozatosan a tejet és kellemes állagú tésztát dagasztunk. Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 részre vágjuk, és jól átgyúrjuk őket, majd kis cipót formálunk belőlük.
A cipókat köralakra nyújtjuk és 8-16 cikkre vágjuk. Attól függ mekkorákat szeretnénk.
A cik szélesebbik oldalára teszünk virsli és sajt darabot, majd feltekerjük, a vége lehetőleg az aljára essen.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és gőzősítjük. A sütő aljába rakunk egy edénybe/konzervdobozba vizet.
Sütés előtt megkenjük tojással, és kb 20-25 perc alatt finom ropogosra sütjük. Ha a kifliket a sütőből kivéve azonnal megspricceljük vizzel puhák maradnak.
Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése