2013. február 20., szerda

Körtés-diós-camembertes focaccia



Körtés-diós-camembertes focaccia

A minap láttam ezt a feltétet Limara blogján és nagyon felizgatta a fantáziám. A piacon gyönyörű körtét találtam egy néninél, így gondoltam most vagy soha ez lesz a vacsi.


Hozzávalók:

A tésztához:
  • 350 gr BL80 kenyérliszt
  • 150 gr Bio Tk tönkölyliszt
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 2 tk só
  • 2 ek olivaolaj
  • kb 300 ml víz
Az alapanyagokból közepesen lágy tésztát dagasztok és hagyom duplájára kelni.
Ha megkelt tepsiformára nyújtom és belelapogatom a bélelt tepsibe.

Feltét:
  • 1-2 körte
  • egy jó marék dió
  • camembert sajt
  • olivaolaj
A tésztát megkenem olivaolajjal és megszórom a körtével, dióval és a sajttal. 200 fokra előmelegített sütőbe dugom kb 20-25 percre, míg megpírul. Miután kivettük és szeretnénk locsoljuk meg olivaolajjal.

Nálunk a gyerekeknek nem igazán jött be ez az ízvilág, pedig szerintem nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése