2013. február 16., szombat

Mustáros-fokhagymás csirkecombok, fehérboros zöldségágyon


Mustáros-fokhagymás csirkecombok,
fehérboros zöldségágyon

Nehéz a sültcsirkés receptekkel, mert mindig abból születnek ami éppen van itthon.

Hozzávalók:
  • csirkecombok, ha lehet filék
  • fokhagymás csirkefűszerkeverék
  • 2-3 ek mustár
  • olaj vagy olivaolaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fehérbor (száraz)
  • krumpli
  • sárgarépa
  • hagyma, póréhagyma
  • só, bors
Elkészítjük a pácot, olajban elkeverjük a fűszerkeveréket, a mustárt, a zuzzott fokhagymát és ebben forgatjuk meg a combokat, majd pihentetjük benne.
A zöldségeket mgpucoljuk és kb egyforma darabokra vágjuk őket.
A sűtőtál alját kikenjük olajjal és beleszórjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és egy kis fehérborral meglocsoljuk. El nem rontja!!! :-)
A zöldségekre sorakoztatjuk a bepácolt combokat és ráöntjük a pácot is. Ne vesszen kárba!!! :-)
Lefedjük alufóliával és kb 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ha minden megpuhult levesszük a fólát és szép pirosra sütjük.
Szuper ebéd, akár vendégváráskor is!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése